6 C
București
duminică, 7 martie 2021 - 13:56

Studiu: 25.92% din gumele de mestecat conțin 11 E-uri

guma de mestecat

Un studiu efectuat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons pe etichetele gumelor de mestecat ce se regăsesc pe piața din România, relevă faptul că un procent de 25.92% dintre acestea, conțin 11 E-uri.

Studiul a fost realizat în iulie 2013, pe un eșantion de 27 de produse tip gumă de mestecat, achiziționate aleatoriu din supermarket-urile de pe teritoriul țării.

Ca urmare a acestuia, referitor la numărul de E-uri, a reieșit faptul că 25.92 % au în conținut un număr de 11 E-uri; 14.8 % conțin 8 sau 10 E-uri; 11.1% conțin 12 E-uri; 7.4 % conțin 13 E-uri, potrivit asociației menționate.

Numărul de E-uri conținute în produsele testate variază între 1 și 17 E-uri .

Toate produsele tip gumă de mestecat au ca distribuitor/producător Wrigley România.

Din cele 27 de tipuri de produse testate, doar 18.51 % au în conținut zahăr, restul de 81.5 % conțin îndulcitori, relevă A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons.

Toate cele 27 de produse testate au în conținutul lor arome de diferite fructe.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S.România – InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene, pentru ca alegerea consumatorului să fie făcută în cunoștință de cauză.

C.A.