16.6 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:03

Studiu: 17% din femeile din Europa folosesc zilnic aplicații de divertisment și jocuri pe telefoane și tablete

spot_img

În peste un sfert din gospodării, jocurile electronice sunt alese de femei

 smartphone

Tot mai multe femei introduc jocurile electronice printre activitățile lor zilnice, iar femeile folosesc în proporție mai mare decât bărbații aplicațiile de divertisment, potrivit unui studiu al companiei Samsung.

Indicele Samsung Techonomic dezvăluie că:

  • Mai multe femei decât bărbați (17% vs. 14%) folosesc zilnic aplicații de divertisment și jocuri pe telefoane și tablete.
  • În una din 10 gospodării din Europa sunt desfășurate zilnic activități ce implică jocurile electronice (pe telefoane, tablete și console). Peste un sfert dintre femeile chestionate (26%) au declarat că ele sunt cele care, de obicei, propun jocurile electronice în cadrul familiei.
  • Aproape una din cinci femei (17%) a instalat aplicații cu jocuri pe telefon sau tabletă, în timp ce mult mai puține (4%) se joacă pe console.
  • În zilele obișnuite în care femeile aleg să folosească aplicațiile de divertisment și jocurile instalate, 11% din femei petrec peste o oră jucându-se pe telefon, 21% petrec între 30 și 60 de minute cu aceste aplicații, iar 29% – între 15 și 30 de minute în fața telefoanelor și a tabletelor.

Studiul s-a bazat pe chestionarea a 5.000 de persoane din Marea Britanie, Franța, Germania, Spania și Italia. Din acestea, 98% au cel puțin un telefon mobil, 97% – un laptop sau un PC, 58% – o consolă de jocuri video, iar 53% – o tabletă.