16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 0:14

Studii de fezabilitate pentru DN 1, Comarnic-Brașov

spot_img

CNADNR a atribuit contractul pentru studii de fezabilitate pentru DN 1, Comarnic-Brașov

autostrada_comarnic_brasov

Compania Natională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a semnat contractul de servicii “Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Bușteni” și contractul de servicii având ca obiect “Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Comarnic”. Valoarea fiecăruia este de 128.900 de lei, fără TVA.

Sectorul Comarnic-Bușteni DN 1 (E60) este un drum național european care face legătura între județele Prahova și Brașov, dar DN 1 leagă, în primul rând,  Bucureștiul de Brașov. Contractul era prioritar, așadar, pentru autorități.

Având în vedere faptul că acest drum este deschis traficului internațional, iar intensitatea traficului pe DN 1 este în continuă creștere și datorită faptului că drumul face legatura între două mari orașe, București, respectiv Brașov, s-a impus realizarea unor Studii de Fezabilitate ce vor avea ca scop principal studierea realizării variantelor de ocolire a Orașelor Bușteni și Comarnic, necesare pentru creșterea capacității de trafic pe tronsonul aflat pe Valea Prahovei.

comunicat CNADNR

Finanțarea  va fi asigurată de la  bugetul de stat. Contractele au fost atribuite firmei EGIS Romania, durata de implementare fiind de 4 luni.

Șt. Etveș