23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 19:29
No menu items!

Studenții își vor plăti integral abonamentele pentru transport în București

spot_img

Studenții își vor plăti integral abonamentele pentru transport în București, iar apoi vor recupera reducerea de 90% ca decont de la facultăți, susține Asociația pentru transport București-Ilfov (TPBI).

 Un student va trebui să plătească 80 de lei pentru abonamentul de metrou, iar de la facultate îi vor fi decontați 72 de lei, după procedurile interne ale fiecărei facultăți de asigurare a decontului.

„În urma corespondenței purtate de TPBI cu Ministerul Educației, mecanismul de aplicare a reducerii la nivelul regiunii București – Ilfov este următorul: studentul achiziționează titlul de călătorie la tarif integral și primește reducerea de 90% de la instituția de învățământ superior, pe baza documentelor de transport prezentate, astfel încât studentul suportă 10% din valoarea abonamentului”, se arată într-un răspuns la o solicitare despre transportul studenților în București, conform Edupedu.

 

Însă, potrivit surselor Edupedu.ro, acestea ar putea fi adoptate cu întârziere de universități în această toamnă și sunt aplicate de regulă pentru deconturi la abonamente cumpărate cu 2-3 luni în urmă. Astfel, ar mai putea dura până la primele sesiuni de decontare a abonamentelor.

Normele de aplicare pentru transportul gratuit, decontat sau cu reducere al elevilor și studenților, au fost publicate în Monitorul Oficial vineri seară.

Amalia Capră