3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 20:46
No menu items!

Studenţii şi sindicaliştii se luptă pentru pământ

spot_img

Studenţii nu au acces la o bază sportivă amplasată chiar în complexul Leul, al Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB). Asta pentru că baza sportivă aparţine unei firme private deţinută de viceprşedintele Partidului Conservator (PC), Bogdan Diaconu. Politehnica Bucureşti nu primeşte niciun ban din chirie şi se judecă pentru teren cu sindicaliştii de la CNSLR Frăţia.

 Firma Tenis Club DIA a închiriat terenul din curtea Politehnicii, pe care a amplasat terenuri de tenis, de la Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) – Frăţia. Totuşi, directorul direcţiei economice a CNSLR, Dumitru Hohan, ne-a declarat că Frăţia nu deţine niciun teren în complexul Leu.

Însă sindicalistul este contrazis de rectorul UPB, Mihnea Costoiu. “Dacă spun că terenurile nu sunt ale lor, atunci de ce mă mai judec eu, Politehnica Bucureşti, cu ei? Politehnica nu obţine niciun ban din chiria pe acele terenuri. Eu vreau să recapăt aceste ternuri”, ne-a declarat Costoiu.

Reprezentanţii Tenis Club DIA spun că au respectat toate prevederile contractului pe care îl au cu CNSLR Frăţia. Totuşi, reprezentanţii firmei particulare nu au dorit să precizeze valoarea chiriei pe care o plătesc confederaţiei sindicale. Studenţii Politehnicii nu au însă acces la terenurile de tenis.

CNSLR Frăţia a obţinut o parte din terenurile din complexul Leul după revoluţie. CNSLR se află în proces cu Politehnica Bucureşti pentru terenurile din complexul studenţec.

Un alt teren din acelaşi complex a fost închiriat unei firme care produce sisteme de geam termopan. Conducerea Universităţii Politehnica nu are cunoştinţă nici despre acest contract. (Liviu Moşoiu)