30.4 C
București
vineri, 12 august 2022 - 20:39
No menu items!

STS minte că site-ul Președinției nu a fost spart, deși DIICOT a prins făptașul

spot_img

presidency

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) încearcă să-și acopere incompetența într-un comunicat de presă remis, miercuri, în care neagă faptul că site-ul Președinției a fost spart, deși Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a anunțat oficial că l-a prins pe cel care „a accesat fără drept sistemul informatic care găzduiește serverul www.presidency.ro, site-ul oficial al Preşedinţiei României”.

Astfel, în comunicatul transmis miercuri MEDIAFAX, reprezentanţii STS precizează că site-ul Preşedinţiei nu a fost „spart niciodată”, iar STS nu a depus vreo plângere penală în acest sens.

Administratorul site-ului www.presidency.ro este Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Site-ul menţionat nu a fost spart niciodată. STS nu a făcut niciodată vreo plângere penala în acest sens.

Serviciul de Telecomunicații Speciale

comunicat de presă

Tot miercuri, DIICOT a transmis că, procurori ai Serviciului Teritorial Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, au desfăşurat mai multe activităţi privind combaterea infracţiunilor informatice şi spălării de bani, suportul de specialitate fiind asigurat de Serviciul Român de Informaţii. În urma acestor activități a fost condus la audieri și Teodor Borș, de 37 de ani, din Cluj-Napoca.

DIICOT arată că există suspiciuni că bărbatul “a procedat la accesarea fără drept a sistemului informatic care găzduieşte server-ul www.presidency.ro, site-ul oficial al Preşedinţiei României, accesul la acest sistem informatic fiind restricţionat sau interzis pentru anumite categorii de utilizatori, în scopul obţinerii de date informatice, prin folosirea fără drept a unor programe deţinute şi utilizate pentru efectuarea unor atacuri informatice”.

Raluca Dan