26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:24
No menu items!

STS întârzie de doi ani noul site al Președinției, deși acesta a fost plătit

spot_img

presidency.ro

Administrația Prezidențială a cheltuit în urmă cu doi ani banii pentru reînoirea site-ului instituției, dar nici până în ziua de astăzi schimbarea nu s-a produs. Vina aparține STS, care nu s-a achitat de partea sa de proiect.

În anul 2012, Administrația Prezidențială a cheltuit aproape 100 de milioane de lei vechi pentru noul site al Președintiei, care, după cum se pare, se lasă așteptat. La vremea respectivă, câștigătoarea licitației a fost PFA Denisa Dumitru, fost redactor-șef la România Liberă online (RLonline).

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, explica la vremea respectivă faptul că suma a fost plătită exclusiv pentru design, deci, pentru grafică, și nu pentru întregul proiect. Partea tehnică, declara Bogdan Oprea, cea care constă în realizarea propriu-zisă a site-ului, a revenit Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Licitația organizată de Președinție a ridicat, atunci, serioase semne de întrebare, cu atât mai mult cu cât siteuri precum acru.ro susțineau că Denisa Dumitru (fostă Mărunţoiu) este rudă cu ziaristul Dan Cristian Turturică (redactorul șef RL), un cunoscut ”prieten mediatic” al președintelui Băsescu.

De asemenea, evenimentul a marchat o premieră, fiind vorba despre un PFA contractat doar pentru a desena aspectul viitorului site. După mai multe luni însă, site-ul rămăsese neschimbat, așa cum este, de altfel, și în ziua de astăzi.

Bogdan Oprea spunea atunci că doar STS nu și-a îndeplinit obiectivul.

Câștigătorul licitației ne-a predat o machetă de site în luna octombrie (2012 – n.r.) dacă nu greșesc, aceasta era partea sa. Urmează ca Serviciul de Telecomunicații Speciale să codeze noul site pe grafica care a fost aleasă

Bogdan Oprea
purtător de cuvânt al Președinției
pentru Ghimpele

Câștigătoarea licitației, nouă în domeniu, spune că nu are nicio idee cum a ajuns să se ocupe de acest proiect.

Eu mi-am făcut un PFA după ce am trecut de cealaltă parte a baricadei şi mă ocup cu nişte prieteni de partea de design, de machete publicitare şi aşa mai departe. A fost o licitaţie publică, am participat şi, probabil datorită preţului, că altă explicaţie nu am… din câte am înţeles au fost mai multe agenţii, am făcut o ofertă de preţ şi o propunere de design şi m-au anunţat că e OK. Presupun că datorită preţului. Anunţul a fost postat pe e-licitaţie.ro, l-am văzut şi împreună cu prietenii mei care ne ocupăm de design am zis: «Băi, hai să încercăm!», am trimis oferta şi ne-au contactat. Mai departe «i have no ideea». Sunt destul de nouă în domeniu

Denisa Dumitru
pentru ziarulring.ro

Iată că din 2012 până acum, STS nu și-a făcut timp să realizeze noul site al Administrație Prezidențiale, deși banii au fost cheltuiți.

Jeni Stănciulescu