19.4 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 11:34
No menu items!

Strugurii delicioşi

spot_img

Strugurii deliciosi

Unul dintre cele mai apreciate fructe, strugurele reprezintă o gustare simplă, săracă în calorii, sănătoasă şi dulce. Strugurii conţin fitochimicale care ajută la prevenirea cancerului, bor care ajută oasele şi articulaţiile, resveratrol şi antioxidanţi care previn cancerul şi bolile de inimă, protejează sănătatea cerebrală şi nervoasă. Aceste fructe au şi catehine, antocianină şi quercitină, proteine, fibre, vitamina B6, magneziu şi potasiu.

Pe lângă gustul foarte bun, strugurii sunt alimente-minune pentru organism. Strugurii conţin vitaminele A, B1, B2, B6, C, K şi E, ce ajută la coagularea sângelui şi la sănătatea ochilor. Printre acizii conţinuţi de acest fruct se numără acidul tartric, folic, malic, succinic, fumaric şi cafeic. Acidul folic conţinut este important în perioada sarcinii, iar resveratrolul ajută în controlul colesterolului şi reduce riscul atacurilor de cord.

Antocianinele, geraniolul, linalolul, nerolul şi taninele sunt importante pentru că protejează organismul de cancer. Strugurii conţin calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, siliciu şi sulf. Potasiul şi sodiul sunt stimulenţi importanţi pentru sistemul nervos, iar magneziul ajută la contracţia musculară.

Strugurii au foarte puţine calorii, dar conţin proteine şi fibre alimentare care ajută digestia. Borul conţinut întăreşte oasele, reduce febra, combate oboseala şi asigură energie organismului. Toate tipurile de struguri conţin fitonutrienţi esenţiali pentru bunăstarea organismului. Antocianina este benefică pentru o inimă sănătoasă. Strugurii protejează de diabet şi boli de inimă, prin cantitatea de fibre necesare organismului, grăsimi monosaturate, grăsimi saturate şi colesterol bun.

Roxana Mera