1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 7:01
No menu items!

Stroe: Se impune reevaluarea legislației privind deținerea armelor

spot_img

dcnews.ro

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat luni că se impune o reevaluare a legislației care se referă la deținerea permiselor port-armă de către persoanele fizice.

“Am dispus să se reia procedeul de acordare a acestor permise. Nu îmi este clar de ce când iei permis dai niște examene și când iei un pistol nimeni nu te întreabă nimic. Va trebui să umblăm la testul psihologic, la exersare (…) se impune o reevaluare a legislației, a posesorilor acestor pistoale. Să vedem toată legislația noastră, care este aspră față de prevederile europene, însă se constată că nu pune punctul pe i pe exersare și testul psihologic”, a declarat Radu Stroe.

Ministrul a mai adăugat că cei care vor să aibă arme trebuie selectați riguros.

“Urmărim să identificăm soluții potrivite pentru a ridica exigența în domeniul medical. Acum facem examenul psihologic la 5 ani(…) Trebuie să ne asigurăm că cei care folosesc arma știu ce să facă cu ea. Una este să folosești arma la un metru sau la 50 de metri.

Scopul nostru e să-i selectăm cât mai riguros pe cei care vor să aibă arme. Putem face noi reevaluarea, fie altă autoritate.

Legat de arme, din 22 de țări, România deține 0,7% din arme, comparativ cu Germania, Franța care dețin circa 30%”, a spus Radu Stroe.

A.V.