15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 2:51

Stroe: Organizatorii mitingurilor vor trebui să înţeleagă faptul că trebuie să respecte legea. De voie şi, dacă va fi cazul, de nevoie

spot_img

radu-stroe

Ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, a declarat luni că trebuie diminuată imaginea negativă în legătură cu faptul că legea nu a fost “aplicată până la capăt” în cazul mintingurilor din ultima perioadă, precizând că se va încerca să nu se ajungă la conflicte.

Ministrul Radu Stroe le-a transmis prefecţilor şi reprezentanţilor Jandarmeriei că vor trebui monitorizate aceste mitinguri. “Mă refer la cele autorizate şi la traseele parcurse în astfel de situaţii, astfel încât să diminuăm imaginea, pe bună dreptate negativă, în legătură cu faptul că nu am aplicat legea până la capăt. Rămân totuşi ferm pe ideea pe care şi primul ministru a expimat-o, şi anume aceea că vom încerca să nu se ajungă la conflicte între cetăţeni şi reprezentanţii instituţiilor statului”, a spus Radu Stroe, luni dimineață, la videoconferinţa cu prefecţii.

Ministrul afacerilor interne a subliniat însă că şi organizatorii mitingurilor ar trebui să respecte legea. “Organizatorii mitingurilor vor trebui să înţeleagă faptul că trebuie să respecte legea. De voie şi, dacă va fi cazul, de nevoie”, a completat Radu Stroe.

Ministrul a precizat că luni va avea loc la nivelul MAI o şedinţă de comandament pe tema protestelor.

“Noi vom avea astăzi o şedinţă de comandament la nivelul MAI pe această temă, dar am vrut doar să încunoştiinţez prefecţii, şefii poliţiilor judeţene şi şefii inspectoratelor de jandarmi”, a declarat Radu Stroe, la videoconferinţa cu prefecţii pe care a organizat-o la sediul MAI pe tema pregătirilor pentru iarnă.

Aproximativ 5.000 de persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană, dar şi explorării şi exploatării gazelor de şist au participat duminică, la finalul celei de-a opta săptămâni de proteste, la un marş pe traseul Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii, Piaţa Constituţiei, Calea 13 Septembrie, Izvor, de unde au revenit la Universitate.

R.D.