37.1 C
București
duminică, 1 august 2021 - 17:41

Stroe: Noul Cod Rutier va fi aprobat săptămâna viitoare și va opera 6 luni – 1 an

spot_img

foto: dcnews.ro
foto: dcnews.ro

Noul Cod Rutier va fi aprobat săptămâna viitoare și va opera o perioadă de 6 luni – 1 an, după care ar putea suferi unele modificări, a declarat joi ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, la deschiderea Salonului Auto SAB 2013.

“Vom vedea care sunt rezultatele pe toate planurile, inclusiv la alcoolemie, dacă am fost prea drastici sau prea lejeri. În funcție de constatări, vom veni, probabil, cu modificări. Nu banii sunt problema, așa cum spun unii — e același lucru cu un milion de euro în plus sau fără—, problema este să nu mai vedem că mor copii, zilele trecute o studentă, un copil de școală. Este adevărat că este greu să ajungi de la București la Baia Mare, dar cât de greu le este celor care își îngroapă copiii din cauza conducerii cu viteză, a neatenției, a consumului de alcool? Trebuie să oprim acest lucru. Cât o să mai fiu ministru? O zi, o lună, un an, după aceea vin și eu la litera acestui cod”, a declarat Radu Stroe.

El a menționat că noua prevedere privind alcoolemia se aliniază practicilor existente în majoritatea statelor europene.

Salonul Auto București & Accesorii 2013 s-a deschis joi, la Romaero, organizatorii așteptând la ediția din acest an un număr mediu de 5.000 de vizitatori/zi, păstrându-se, astfel, estimările realizate în urmă cu o lună.

Lucian Mera