17.2 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 5:24
No menu items!

Strategul de campanie al președinților Iohannis și Băsescu, martor la DNA / UPDATE

spot_img

Felix Tătaru, consultant în campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis şi Traian Băsescu, este audiat ca martor la DNA

  • felix-tataruUPDATE

Felix Tătaru a declarat, miercuri, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), că nu avea de ce să primească mită, deoarece nu a deținut niciodată o funcție publică și că nu știe de proveniența unor „bani negri” în campaniile electorale, pentru că la firma lui sumele sunt primite prin cont.

Tătaru a fost audiat miercuri la DNA în calitate de martor în dosarul „Gala Bute”.

El a precizat că a fost întrebat de procurori despre contractele pe care le-a avut cu PDL și a negat că ar fi fost întrebat de unde au provenit banii cu care i-au fost plătite anumite servicii în campanie, adăugând că a primit bani numai cu factură, și nu în numerar.

De ce aș primi mită? Nu am avut niciodată o funcție publică. (…) Atunci am avut contract pentru Legea Capitalei. E un proiect, o campanie „Legea Capitalei”. (…)Sunt acte, au fost controale, vor mai fi probabil la noi la firmă. (…) Nu știm (despre bani negri – n.r.). La noi ajung banii prin cont, nu ajung altfel. Cum ajung la partide e treaba partidelor.

Felix Tătaru
consultant politic

Tătaru a mai susținut că nu-l cunoaște pe Radu Munteanu, cel care ar fi declarat că i-a dat o pungă cu bani.

Întrebat dacă e numele său intenționat băgat în ”toată povestea”, Felix Tătaru a răspuns: „Cred că și dumnevoastră vi se pare la fel după cum puneți întrebarea, că titlurile le văd asociate cu clienți sau foști clienți din zona politică – omul care a făcut nu știu ce și iată a luat bani de nu știu unde”.

În același timp, el a spus că nu i-a fost arătat dosarul și nici nu a cerut, dar că în schimb trebuie să aducă documente la DNA.

Sunt obișnuit cu atâtea prostii care s-au spus despre noi și despre mine în campania electorală … (…) Văd titluri de genul Felix Tătaru a luat șpagă. De ce aș lua eu șpagă? Lucrez undeva, am de făcut ceva cuiva? Eu lucrez la firma mea. De ce să iau șpagă? Eu iau banii pe firmă, nu înțeleg. (…) Dacă mă vor mai chema voi veni.

Felix Tătaru
consultant politic

Felix Tătaru s-a prezentat la DNA, miercuri dimineață, după ce a primit citație ca martor în dosarul Gala Bute.

El a declarat că îl cunoaşte pe Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea dar nu a primit niciodată vreun ban şi nu a intermediat vreo sumă de bani.

Conform referatelor de arestare din acest dosar, fosta șefă a CNI, Ana Maria Topoliceanu ar fi declarat procurorilor că unele sume de bani ar fi ajuns şi la Felix Tătaru, de la Elena Udrea.

Felix Tătaru este directorul agenţiei de publicitate GMP și a fost consultant în peste 20 de campanii electorale, naţionale şi locale, doar pentru candidaţi şi partide de dreapta. Prima sa mare campanie de succes a fost cea a lui Traian Băsescu, în 2000, când a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei, apoi a lucrat pentru el și în campaniile pentru președinție. De asemenea, Tătaru a fost unul din strategii de campanie a lui Kluas Iohannis, în 2014.

M. N.