15.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 18:30

Strategia Națională de Apărare, dezbătută și votată marți în Parlament

spot_img

Președintele Klaus Iohannis va prezenta în plenul reunit al Parlamentului Strategia Națională de Apărare pentru perioada 2015 – 2019

Parlament_plen_SZ

Strategia Națională de Apărare pentru perioada 2015 – 2019 va fi dezbătută și votată de plenul Parlamentului marți, la ora 13.00, au decis Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Mâine, la ora 13.00, are loc votul și dezbaterea pe Strategia Națională de Apărare în ședința plenului reunit. Propunerea a aparținut liderului grupului PSD. Nu a argumentat. E normal ca atâta timp cât există în Parlament o strategie și avem raportul comisiei, ea să se dezbată. Nu a fost stabilit când anume să se dezbată și a făcut propunerea să se dezbată mâine, la ora 13.00. A mai fost o propunere ca astăzi, după alocuțiunea președintelui Iohannis, să fie dezbaterea și votul final. Birourile permanente reunite nu au fost de acord cu această propunere și au rămas pe propunerea pentru marți, la ora 13.00.

Niculae Mircovici
secretar, Camera Deputaților

Potrivit lui Mircovici, a mai fost o solicitare din partea Comisiei de politică externă de la Senat ca, împreună cu Comisia de politică externă de la Cameră, să discute această temă și să-și exprime un punct de vedere până marți.

Președintele Klaus Iohannis va prezenta, luni după-amiază, în plenul reunit al Parlamentului, Strategia Națională de Apărare pentru perioada 2015 – 2019.

R.D.