26.1 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 0:50
No menu items!

Strategia de Apărare, amânată câteva ore din cauza unui aviz

spot_img

Documentul trebuia să fie votat la ora 13.00, dar şedinţa a fost amânată pentru că nu s-a întrunit cvorumul pentru aviz

Iohannis_Parlament

UPDATE.

Dezbaterile din Parlament asupra Strategiei Naționale de Apărare au început chiar și în lipsa avizului comisiilor de politică externă. Membrii acestor comisii nu au avut cvorum, de dimineață, pentru a da aviz. La dezbateri este prezent premierul interimar, Gabriel Oprea.

Strategia Naţională de Apărare ar putea să sufere o amânare a votului Parlamentului astăzi. Senatorii şi deputaţii nu au venit la şedinţă pentru a da aviz documentului. Cei care sunt prezenţi au criticat proiectul şi vor să îl retrimită Preşedinţiei ca să fie modificat.

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat, luni, în plenul reunit al Parlamentului, noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, intitulată „O Românie puternică în Europa şi în lume”. Șeful statului a declarat că aceasta nu este şi nu trebuie să fie un act de voinţă din partea unei persoane sau a unei instituţii, ci este ”o declaraţie pe care România o face”.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a lipsit de la ședință și a anunțat că grupul ALDE nu va vota această strategie, chiar dacă PSD, cu care este în alianță, este de acord cu documentul.