11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 4:32

Stradă surpată în Centrul Capitalei

spot_img

O arteră rutieră principală din Centrul Capitalei s-a surpat, sâmbătă, în zona lucrărilor la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei-Eroilor. Traficul rutier a fost blocat.

Terenul din zona Eroilor, unde este desfășurat șantierul pentru Magistrala 5 a metroului, s-a surpat, sâmbătă după-amiaza, traficul pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari fiind închis, din cauza riscului de prăbuşire a carosabilului. Incidentul fiind semnalat de firmele care efectuează lucrările de modernizare şi extindere la metrou.

Conform unui comunicat al Primăriei Capitalei, circulaţia a fost închisă, sâmbătă la prânz, pe bulevardul Eroilor, între strada Carol Davila si Pod Eroilor, şi pe bulevardul Eroilor Sanitari, între strada Carol Davila şi Piaţa Operei, după ce incidentul a fost semnalat de constructorul care efectueză lucrări de modernizare şi extindere pentru Metrorex.

Deoarece există riscul prăbuşirii carosabilului şi propagarea surpării spre imobilele aflate la intersecţia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general, Razvan Sava, a convocat un comandament de urgenţă şi a dispus închiderea traficului în zonă, până la punerea în siguranţă a perimetrului

Primăria Capitalei
comunicat de presă

Circulaţia a fost închisă pe bulevardul Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independenţei şi pe bulevardul Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei.

Circulaţia în zonă a fost deviată pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei şi Militari, pe şoseaua Pandurilor- Calea 13 Septembrie sau şoseaua Geniului – şoseaua Cotroceni, iar pe sensul spre cartierele Drumul Taberei şi Militari, pe Splaiul Independenţei- şoseaua Cotroceni- şoseaua Geniului sau şoseaua Cotroceni-bulevardul Iuliu Maniu- bulevardul Vasile Milea.

La ora transmiterii acestei ştiri, în zona respectivă se află reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Inspectoratului de Stat în Construcţii, IGPR, Poliţiei Rutiere, dar şi ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi ai Jandarmeriei. De asemenea, s-au mobilizat echipele de intervenţie ale companiilor de utilităţi pentru a oferi asistenţă tehnică şi de intervenţie.

Edilul interimar al Bucureştiului i-a convocat, duminică, de la ora 10.00, la sediul Primăriei Capitalei, pe reprezentanţii Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ai ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii.

La întâlnirea, la care a fost invitat şi prefectul Capitalei, Paul Petrovan, vor fi discutate măsurile de intervenţie pentru punerea în siguranţă a perimetrului, precum şi eventuale măsuri de extindere a restricţiei de circulaţie rutieră în zonă.

Olimpia Diaconiuc