23.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 12:33
No menu items!

Stoltenberg, despre rămășițele dronei rusești din România: Nu avem informații legate de un atac intenționat al Rusiei

spot_img

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că nu există nicio informație care să indice intenția unui atac intențional al Rusiei, după ce a fost întrebat despre rămășițele care ar putea aparține unei drone rusești și care au fost găsite în urmă cu o zi în România. 

„Nu avem nicio informație care să indice vreun atac intenționat din partea Rusiei”, a spus acesta.

În cadrul unei sesiuni organizate la Parlamentul European, oficialul NATO a fost întrebat de europarlamentarul USR Vlad Gheorghe ce informații a transmis Alianței partea română, după descoperirea acestor rămășițe care ar putea proveni de la dronă rusească.

Autoritățile române au informat NATO că rămășițele unei potențiale drone au fost găsite la granița cu Ucraina și au informat ieri (miercuri. n.r.) „despre toate aceste descoperiri”, a răspuns Stoltenberg.

Acest incident „demonstrează riscul unui accident” provocat de conflictul din Ucraina, a subliniat oficialul NATO, care a notat că incidente similare au mai avut loc în trecut, cum a fost cazul Poloniei.

În prezent, „investigațiile continuă” iar aliații așteaptă rezultatele, a continuat el.

În urma acestor incidente, NATO a „crescut gradul de vigilență” și monitorizează „cu atenție evenimentele de la granițele” sale, a adăugat Stoltenberg.

D.Constantin