14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:45
No menu items!

Stolojan cere autorităţilor să nu mai tacă în scandalul Ericsson

spot_img

Fostul premier Teodor Stolojan cere autorităţilor şi instiuţiilor abilitate să nu mai tacă în privinţa celor doi miniştri posibil implicaţi în scandalul Ericsson pentru că ar fi luat mită.

Fără a da nume, Stolojan a făcut aluzie la ceea ce presa a scris în ultimele zile, şi anume la faptul că Dan Nica şi Sorin Pantiş ar fi cei implicaţi în acest scandal, afirmând că este vorba despre un fost ”socialist” şi despre un ”liberal”.

“Este o tăcere inexplicabilă care există în România vizavi de scandalul Ericsson, unde în Suedia se judecă şi apar informaţii foarte clare că miniştri din toate Guvernele au primit – un fost socialist şi un liberal – sume de milioane de euro drept mită pentru a semna un anumit contract către societatea Ericsson. Acest lucru este dovedit în Suedia, mita dată pentru a se obţine contractul în România, e un proces care se judecă acolo şi sunt declaraţiile celor de la Ericsson care au lucrat în România şi care invocă anumite persoane din România care la vremea respectivă deţineau funcţii în Guvernul român”, a declarat Stolojan. El consideră ca fiind inexplicabilă tăcerea ”care există în România” alături de lipsa de reacţie a instituţiilor care trebuie să se ocupe de astfel de probleme dar şi a Guvernului condus de Ponta”.

Guvernul să nu mai cumpere maşini noi

Stolojan i-a mai cerut premierului Ponta să anuleze ordonanţa prin care a dat libertate pentru cumpărarea de maşini noi cu o valoare de până la 18.000 de euro, argumentând că economia României scade, spitalele au nevoie de bani, oamenii o duc greu. El i-a acuzat totodată pe guvernanţi că sunt în campanie electorală şi că le pasă de faptul că trebuie să lucreze la acordul cu FMI, Conisia Europeană şi Banca Mondială.

”România poate prezenta atractivitate mai mare pentru investitori şi dacă va avea un nou acord cu Comisia Europeană, cu FMI şi cu Banca Mondială, un acord pe care domnul Ponta a anunţat că ar vrea să-l negocieze la începutul anului viitor. Acordul expiră în aprilie 2013. Numai că domnul Ponta şi Guvernul pe care îl conduce au primit un răspuns categoric de data aceasta: ‘Îndepliniţi mai întâi prevederile din programul pe care îl aveţi în prezent cu Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială şi abia după aceea gândiţi-vă la un nou program”.

Fostul premier a atras atenţia că Executivul are o mare responsabilitate, pentru că acum trebuie să se concentreze pentru a lua toate măsurile prevăzute în programul curent încheiat cu Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială. (C.C.)

foto: mediafax