3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 20:16
No menu items!

Stilista Adina Buzatu, urmărită penal de DIICOT

spot_img

Creatoarea de modă este acuzată de evaziune fiscală și spălare de bani

Adina Buzatu_SZ

Stilista Adina Buzatu a fost pusă sub învinuire de procurorii DIICOT sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credință a bunurilor societății, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

Potrivit procurorilor, din 20 februarie 2012 și până în prezent, Adina Buzatu a sprijinit moral și material un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, format din iniţiat şi constituit din mai multe persoane, urmărite și ele penal.

În calitate de asociat unic și administrator al societății TAB MEN STYLE, Adina Buzatu a sprijinit moral grupul infracțional organizat, acceptând ca membrii grupului să emită pentru firma TAB MEN STYLE facturi în numele a patru firme-fantomă. „Prin aceasta, Adina Buzatu le-a creat membrilor grupării convingerea că nu îi va denunţa autorităţilor, creeând condiţiile specifice după care funcţionează grupul infracţional organizat şi anume încrederea între membrii grupului. Sprijinul material acordat grupării a constat în plata unor comisioane pentru serviciile prestate, sume care au permis grupului să se finanţeze şi să îşi continue funcţionarea”, susțin procurorii.

În perioada menţionată și în aceeași calitate Adina Buzatu a înregistrat în contabilitatea sc T.A.B. MEN STYLE SRL facturi fictive emise de patru societăţi comerciale de tip fantomă (care nu funcţionează la sediul social, nu au activitate comercială reală, nu au angajaţi ), cu scopul de a deduce  în mod nelegal TVA-ul aferent operaţiunilor comerciale efectuate şi de a se reduce totodată cuantumul impozitului pe profit şi dividende datorat bugetului consolidat al statului. Prejudiciul cauzat de către SC T.A.B. Men Style SRL bugetului de stat este în sumă totală de 1.596.954 lei.

În perioada 2012-martie  2014, Adina Buzatu a folosit în interes personal, cu rea credinţă, într-un scop contrar intereselor societăţii, suma de   3.700. 000 de lei, care a fost transferată din conturile societății administrate, în conturile a patru firme fantomă. Acești bani au fost retrași în plus faţă de contravaloarea facturilor fictive prin care s-a prejudiciat bugetul de stat.

În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada menţionată, Adina Buzatu a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de cele patru societăţi comerciale de tip fantomă, 101 de documente  (facturi fiscale+contracte+procese verbale de predare primire). Înscrisurile justificative au fost înregistrate în contabilitatea SC T.A.B. MEN STYLE SRL şi în baza lor au fost efectuate transferurile de bani în conturile societăţilor de tip fantomă.

În perioada 2012-10.03.2014, Adina Buzatu a dispus transferul din conturile firmei pe care o administra, în conturile celor patru firme-fantomă, a sumei  totale de 5.330.814,39 lei, sumă care apoi a fost fracţionată şi transferată, în scopul ascunderii originii infracţionale, în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă administrate tot de membrii grupului infracţional organizat. Suma a fost ulterior retrasă în numerar ajungând în posesia inculpatei, aceasta cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii

DIICOT
referat

Andrei Tudor