16.1 C
București
joi, 13 mai 2021 - 23:46

Steven Spielberg decorat de Barack Obama cu “Medalia Libertății”

spot_img

Președintele american, Barack Obama, a decorat, marți, 17 personalități cu “Medalia Libertății”, cea mai importantă decorație civilă din Statele Unite, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Casa Albă. Printre cei recompensați s-a aflat Steven Spielberg, celebrul regizor al filmelor “E.T”, “Jaws” sau “Indiana Jones”.

“Filmele lui Steven sunt marcate de o credință profundă în umanitatea noastră comună”, a declarat Obama, lăudând “imaginația fără limite” a regizorului, dar și activitatea fundației co-fondate de acesta, USC Shoah Foundation.

Regizorul ale cărui filme au totalizat încasări de peste 9 miliarde de dolari, a avut întotdeauna ușurința de a naviga între genurile cinematografice, de la blockbuster-ul “Jurassic Park” la drama istorică “Lista lui Schindler”.

“Cinematografia a fost întotdeauna pentru mine cel mai bun mod de a scăpa de demonii mei și de a-i arunca asupra voastră”, a explicat el, în urmă cu zece zile, la Berlin, la prezentarea celui mai recent film al său, “Bridge of Spies”.

Printre cele 17 personalități recompensate de Obama au mai figurat artistele Barbra Streisand, Gloria Estefan, legenda baseball-ului Willie Mays sau Katherine Johnson, fost om de știință în cadrul NASA, acum în vârstă de 97 de ani.
Celebrul jucător de baseball Yogi Berra, care a murit de curând, a fost decorat post-mortem.
Președintele american acordă această decorație unor personalități americane din domeniul artei, politicii, sportului, diplomației, științei și serviciilor publice.