5.5 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 11:38

Stenograme PNL. Cîțu: „Ce ne oprește pe noi să ne victimizăm?”

spot_img

Conducerea PNL s-a reunit, marți seară, în Biroul Politic Național (BPN) pentru a decide dacă va negocia sau nu cu Dacian Cioloș formarea unei majorități guvernamentale. Liberalii au decis să nu-l susțină pe liderul USR, Florin Cîțu afirmând că nici măcar nu are încredere să discute cu acesta.

Liderii liberali au stabilit, în ședința de noapte a PNL, că nu au ce negocia cu premierul desemnat Dacian Cioloș și că așteaptă ca acesta să pice la vot pentru a veni și ei cu o propunere. Iar, aceasta va fi, fără îndoială, tot un Guvern cu Florin Cîțu.

Pe lângă păstrarea  funcției de premier, membrii BPN au discutat și varianta în care să preia conducerea Senatului și să cedeze USR șefia Camerei Deputaților. 

„Am acceptat pentru că suntem partid mare și nu fugim. Cioloș să discute cu partenerii cu care a dat jos Guvernul. Îi voi spune și despre 2016, despre relația pe care a avut-o cu noi atunci. Nu am încredere să discut cu Cioloș pentru că iese tot în presă și înflorește”, le-a transmis încă de la început Florin Cîțu colegilor săi.

Sursa Zilei dezvăluie discuțiile pe care liberalii le-au avut înainte de a ajunge față în față cu premierului desemnat Dacian Cioloş:  

“Alin Nica: Președintele Klaus Iohannis a vrut să îl erodeze pe Ciolos pentru 2024. Să nu îl victimizăm.

Florin Cîțu: Ce ne oprește pe noi să ne victimizăm!? Trebuie să ne victimizăm și noi. Noi suntem responsabili, guvernăm în continuare.

Cristian Bușoi: Este soluția potrivită să îi trimitem la origini, la alianța toxica PSD- AUR. Au atacat premierul.

Dan Vîlceanu: Cioloș s-a dus la Cotroceni fără o majoritate. A blufat la modul cel mai groaznic posibil. A întârziat instalarea unui Guvern.

Gheorghe Flutur: Să avem o poziționare fermă – PNL trebuie să rămână unit. PNL trebuie să  rămână cu orice preț la guvernare și cu premierul nostru. Nu trebuie să fie ”vioara a doua” într-o coaliție. Să chemăm parlamentarii mai des la treabă, Guvernul nu poate să adopte OUG.

Florin Cîțu: Să nu facem așa mare caz de ruptură. Nu sunt așa mulți oameni.

Alin Nica: Ar fi de dorit o discuție între Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Dacă PNL este spart, credibilitatea partidului va fi afectată.

Lucian Bode: Dacă vom rămâne alături de președinte vom ajunge ce ne dorim – un Guvern cu Florin Cîțu”.

O primă întâlnire a premierului desemnat Dacian Cioloş cu Florin Cîţu, după demiterea Guvernului, va avea loc miercuri, după ora 16.00, iar la aceasta vor lua parte atât liderii USR PLUS și PNL, cât și celor ai UDMR și grupului deputaților minorităților.

                                                                                                               Adina Silav