Stelian Tănase cere SRI să-și retragă acoperiții din TVR

Președintele – director al Televiziunii Române i-a transmis o scrisoare în acest sens lui Florian Coldea

Stelian Tanase_SZ

Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), cere Serviciului Român de Informaţii (SRI) să dispună retragerea ofiţerilor acoperiţi din TVR.

Stelian Tănase i-a transmis, miercuri, o scrisoare directorului interimar al SRI, generalul-locotenent Florian Coldea.

În urma recentelor declaraţii ale domnului George Maior, fost director al SRI, prin care a afirmat, indirect, că Serviciul Român de Informaţii are ofiţeri acoperiţi în presă, vă solicit să dispuneţi retragerea acestora din cadrul Televiziunii Române.

Stelian Tănase
scrisoare către Florian Coldea

Stelian Tănase susține că apelul său vine în completarea demersurilor pe care le-a făcut deja în interiorul Televiziunii Române.

Stelian Tănase mai spune în scrisoare că Televiziunea Română trebuie să funcţioneze independent.

“Domnul George Maior, în calitate de director general al Serviciului Român de Informaţii, a declarat că identitatea ofiţerilor acoperiţi din presă nu va fi aflată niciodată, deoarece «e vorba de ofiţeri acoperiţi şi de secrete de stat». Prin urmare, vă solicit retragerea ofiţerilor acoperiţi din Televiziunea Română, care trebuie să funcţioneze independent şi să ofere cetăţenilor informaţii corecte şi echidistante”, mai precizează Stelian Tănase.

NICIUN COMENTARIU