7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 5:09
No menu items!

Stelian Tănase ar vrea Patriarhia în Consiliul de Administrație al TVR

spot_img

stelian_tanase

Directorul general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marţi, după o întrevedere cu premierul Victor Ponta, că Legea televiziunii publice va trebui modificată, astfel încât să se schimbe modul în care instituţia este condusă şi să prevadă unificarea cu Radioul.

“Sunt multe modificări. În primul rând (noua lege – n.r) va prevedea această apropiere, unificare cu Radioul public, aşa este modelul BBC, în care eu cred. Asta nu se va putea face mai curând de doi-trei ani, pentru că înainte de orice, trebuie să restructurăm TVR, să plătim datoriile – sunt 150 de milioane, să creăm surse de venituri solide. Asta va fi prevăzut în lege şi este una din probleme“, a spus Stelian Tănase.

El a arătat că a doua problemă ţine de modul în care este condusă TVR şi care trebuie schimbat.

La BBC e un board al înţelepţilor, zece oameni numiţi de regină, dar după consultări cu forţele politice. Acum avem o problemă: CA poate fi demis. Avem vacanţe, noi suntem în trei luni de vacanţe. Poate vom lua o formulă ca la CCR, să existe mandate diferite, iar Curtea nu-şi suspendă activitatea niciodată”, a adăugat Stelian Tănase.

Stelian Tănase a adăugat că noua lege va reduce foarte mult numirile politice.

Vrem să reducem foarte mult decizia politicului în privinţa Consiliului de Administrație. Ne gândim la Patriarhie, la Academia Română, la uniunile de creaţie, la organizaţiile profesionale din media, pentru că discuţia va fi strict profesională”, a spus Stelian Tănase.