3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 15:12
No menu items!

Stelian Ion, USR: Viitorul guvern “va desființa rapid” Secția Specială de anchetare a magistraților. “Nici nu vor fi mari dezbateri”

spot_img
 
Secția Specială de investigare a magistraților, înfiintată în timpul guvernării PSD, ar urma să fie desființată de viitorul guvern, a afirmat deputatul USR-PLUS Stelian Ion.

“O desființăm, este foarte clar lucrul ăsta, nici nu există discuții și aici vă spun un lucru, nici nu vor fi mari dezbateri, pentru că despre desființarea Secției Speciale am vorbit mai bine de trei ani de zile, deci se cunosc toate argumentele și de o parte și de alta, cunoaștem și opiniile magistraților și opiniile specialiștilor, avocaților, societății civile, opiniile emise de instituții internaționale și atunci suntem în măsură să luăm o decizie fără să mai stăm pe gânduri multe luni de zile. Noi ne ținem de promisiuni și ce am spus de-a lungul timpului vom face. Dacă ne-am asumat angajamentul să rezolvăm rapid această problemă, o vom face rapid”, a declarat Stelian Ion pentru RFI.

Deputatul USR-PLUS a evitat un răspuns tranșant referitor la preluarea funcției de ministru al Justiției: “Există o listă, sunt și eu nominalizat și alături de alți colegi foarte buni, am încredere în ei, se va lua o decizie în acest sens. Nu am avut niciodată un obiectiv din a obține un portofoliu la Ministerul Justiției, însă în perioada care a trecut mi-am dat seama că fără o implicare foarte-foarte mare pe partea asta, nu poți muta lucrurile”, a mai spus Stelian Ion.