15 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 13:56

Stelian Ion a devenit persona non grata în Guvern. Ce îi reproșează liderii PNL

Toți miniștrii și liderii PNL au căzut de acord, în ședința de marți, că ministrul Justiției Stelian Ion nu se consultă cu nimeni pe proiectele de lege stabilite în coaliția de guvernare, fiind un fel de “pesona non grata” în Guvern.

Vicepreședintele Senatului, Iulia Scântei a confirmat în ședința PNL că proiectele legilor Justiției, transmise deja de Stelian Ion, sunt modificate mult față de proiectele lăsate de fostul de ministru PNL al Justiției, Cătălin Predoiu. În plus, a atras atenția senatoarea PNL, trebuie discutată în ședința de coaliție, de către premier sau de către Ludovic Orban, solicitarea Comisiei de la Veneția. 

“Toată lumea din presă crede că această Comisie a fost deja sesizată, deși e fals, pentru că ministrul Justiției nu o poate sesiza singur, doar premierul o poate face, în numele Guvernului”, a mai spus Iulia Scântei, conform unor surse politice.

Liderii PNL au mai stabilit ca din echipa de negociere pentru forma finală a proiectelor legilor Justiției să facă parte patru dintre parlamentarii lor, Cătălin Predoiu, Iulia Scântei, Gabriel Andronache și Ioan Cupșa.

Aceleași surse au mai precizat că o plângere la adresa lui Stelian Ion a avut și ministrul Muncii, Raluca Turcan, care le-a spus membrilor BEX că proiectul său privind noua lege a salarizării a fost avizat negativ de Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției a fost contestat în PNL și de Lucian Bode, ministrul Internelor. Acesta este nemulțumit că potrivit proiectelor de modificare a legilor justiției, „se preia la bucată poliția judiciară la Parchet”. În plus, se va majora salariul polițiștilor detașați la DNA și DIICOT. „Va fi o concurență extraordinar de mare cine să meargă să fie detasat. Dacă acest lucru se întamplă, am îngropat Poliția Română și MAI”, ar fi spus Bode, potrivit surselor citate.