25 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 2:46
No menu items!

STEAUA – CHELSEA. Aproape 1.000 de jandarmi asigură ordinea publică

spot_img

jandarmi-stadion

Peste 900 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor care vor fi prezenţi la meciul Steaua – Chelsea, din Grupa E a Ligii Campionilor, care se va disputa, marţi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Jandarmeria Capitalei a precizat luni, într-un comunicat de presă, că accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.15 doar pe bază de bilete şi invitaţii.

Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria Capitalei le recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces. În plus, Jandarmeria Capitalei le recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Suporterii pot achiziţiona bilete de intrare şi în ziua desfăşurării partidei după următorul program: Casa de bilete din B-dul Basarabia: până la ora 18.45; Casele de bilete din B-dul Pierrre de Coubertin şi Str. Maior Ion Coravu: până la ora 21.45.

Mai mult, aproape 450 de poliţişti acţionează, marţi, pe principalele căi de comunicaţie către Capitală, în special pe graniţele de sud, respectiv vest, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni, precum şi în municipiul Bucureşti, pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite şi pentru ca participanţii la meciul de fotbal să se bucure în linişte de eveniment. În acest sens, 448 de poliţişti, dintre care 194 poliţişti rutieri, 161 poliţişti de ordine publică, 34 poliţişti de investigaţii criminale şi 59 poliţişti de la alte structuri vor acţiona pentru asigurarea fluenţei rutiere şi a ordinii publice, atât pe traseele de deplasare, cât şi în preajma locurilor de cazare şi a stadionului.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

De asemenea, spectatorilor le este interzis sã ocupe alte locuri decât cele prevãzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie şi pazã sau al forţelor de ordine. Este interzisă și afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază contractată de organizator.

Chelsea Londra va întâlni Steaua, marţi, la Bucureşti, şi în 11 decembrie, în Anglia.

R.D.