2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:26
No menu items!

Steagul UE, înlocuit cu drapelul Chinei în Parlament. Premierul chinez, așezat pe un podium pentru a părea înalt

spot_img

chinez

„Guvernul dumneavoastră a transformat această iarnă într-o primăvară frumoasă” – acestea au fost cuvintele cu care premierul Chinei, Li Keqiang, și-a început discursul de 45 de minute din Parlamentul României.

Nici nu avea cum să nu se simă bine în această ultimă zi de vizită la Bucureşti, având in vedere ca primirea la Parlament a intrecut orice așteptări. În cinstea „marelui popor chinez”, conducerea Camerei Deputaţilor a dat jos steagul Uniunii Europene, care trona în spatele prezidiului și l-a înlocuit cu steagul roșu al Chinei. Apoi, premierului chinez i s-a facut onoarea de a fi așezat chiar la prezidiu, între cei doi președinți ai Parlamentului,Valeriu Zgonea și Crin Antonescu – fapt fără precedent.

steag China

Și, nu în ultimul rând, dată fiind dimensiunea destul de înaltă a tribunei de unde se ia cuvântul, Li Keqiang a fost urcat pe un podium, astfel încât senzația a fost că oficialul chinez are 1,90 m înălțime.

Arborarea steagului Chinei, în detrimentul celui al UE, a iscat însă controverse. Elena Udrea a declarat pentru Sursa Zilei„este neașteptat un asemenea gest”.

Este neașteptat și inexplicabil! Ar trebui să ni se ofere explicații pentru că România este parte a Uniunii Europene și nu ne dezicem de această apartenență, nici chiar pentru parteneriatul economic pe care îl avem cu China. Din păcate, asemenea gesturi alimentează speculațiile potrivit cărora UE nu vede cu ochi buni. cu îngrijorare chiar, această manifestare care a avut loc în România. Nu știu dacă este o greșeală a organizatorilor sau este vorba despre infantilismul Guvernului

Elena Udrea
deputată PDL

Nicoleta Vera