3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 7:01
No menu items!

Steagul României fluturat la un protest anti-certificat verde la Milano. Românii riscă trimiterea în țară dacă nu se vaccinează

spot_img

Un protest amplu a avut loc la Milano, după ce autoritățile italiene au impus certificatul verde și persoanelor angajate ca îngrijitoare, inclusiv pentru acele persoane care lucrează în casa angajatorului. În lipsa acestuia, oamenii nu își vor mai putea continua activitatea. În timpul protestului a fost fluturat și steagul României, cunoscut fiind faptul că foarte mulți români se află în Italia, principala activitate fiind îngrijirea bătrânilor.

Guvernul italian a precizat că certificatul verde, care confirmă vaccinarea este obligatoriu şi pentru cei care fac activitate casnică, inclusiv pentru cei care locuiesc în casa angajatorului.

„Fără certificat verde, pleacă acasă”, scrie Corriere della Sera, referindu-se la angajaţii din ţări din estul Europei, unde curentul anti-vaccinare este destul de puternic.

Amenzile impuse de autoritățile italiene sunt atât de mari, încât angajatorii nu își vor putea permite să își păstreze angajatul sau angajații indiferent de cât de buni ar fi dacă nu au certificatul verde.

Acestea sunt cuprinse între 400 şi 1.000 de euro, iar angajaţii rusca amenzi între 600 şi 1.500 de euro.

În Italia, 71% din populaţia adultă este complet vaccinată împotriva COVID-19.

Românii din Italia sunt printre cei mai vocali împotriva vaccinării, iar steagurile românești au fost văzute în timpul manifestațiilor anti-certificat de la Milano.

Mai multe filmuleţe apărute pe internet arată cum persoane purtând steagul României luptă cu forţele de ordine.

În Italia, certificatul verde este obligatoriu la muncă începând de vineri. Sectorul transporturilor urmează să fie afectat, cel puţin o perioadă, de această măsură.

Până la 30% dintre cei 900.000 de şoferi, curieri şi angajaţi ai depozitelor nu sunt vaccinaţi în Italia. Până la trei milioane de italieni riscă să nu poată avea acces la locul de muncă.

Cora Dumitrescu