-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 4:58
No menu items!

Steag roșu pe litoral. 20 de turiști, salvați de la înec sâmbătă dimineață

spot_img

Steagul roșu, care interzice scăldatul, este arborat în sudul litoralului Mării Negre, dar turiștii care își petrec weekendul la mare ignoră măsura. Salvamarii recomandă turiștilor să nu intre în apă pentru că își pun viața în pericol din cauza curenților extrem de puternici. 

Doar în decursul dimineții de sâmbătă, 20 de persoane au fost salvate de la înnec de către salvamari, în stațiunea Eforie, una dintre persoane fiind un copil. 

Autoritățile au suplimentat numărul salvamarilor cu efective de pompieri din 23 de județe. Au fost înființate, de asemenea, 23 de puncte de lucru temporare, între care unele pentru stingerea incendiilor, unele pentru prim ajutor şi altele pentru salvare acvatică.

“O atenţie deosebită este acordată şi eficientizării misiunilor de răspuns la situaţii ce pot apărea pe autostrăzile A2 si A4, astfel că, în fiecare weekend, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervenţiile în situaţii de urgenţă (inclusiv cele medicale) pe tronsoane prestabilite, cu personal şi tehnică din judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov”, se arată într-un comunicat al IGSU.