17.1 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 12:11

Statul vrea cel puțin 68 de milioane de euro din vânzarea acțiunilor Transgaz

spot_img

Statul vrea cel puțin 68 de milioane de euro din vânzarea acțiunilor Transgaz

Guvernul a aprobat ca pachetul de 15% din acțiunile Transgaz să fie vândut pe bursă la un preț cuprins între 171 și 230 de lei. Astfel, statul ar putea obține între 68 și 90 de milioane de euro din vânzarea pachetului de acțiuni.

“Prin oferta Transgaz începem un proces de privatizare care va continua pe parcursul întregului an. Luna viitoare urmează Nuclearelectrica, în septembrie va fi Romgaz şi Complexul Energetic Oltenia, dar şi Hidroelectrica, daca va ieşi din insolvenţă până la 1 iulie”, a declarat Constantin Niţă, ministrul delegat al Energiei.

Guvernul rămâne cu 58,5% din capitalul companiei. Oferta pentru acţiunile Transgaz este intermediată de un consorţiu format din Raiffeisen Capital&Investment, BT Secu­rities şi Wood (Cehia).

Transgaz este listată din 2008 pe bursă şi are o capitalizare de 570 de milioane de euro. Pachetul de 15% care va fi scos la vânzare valorează, în prezent, 85,6 milioane de euro, în condițiile în care ultimul preț de tranzacționare era de 213,5 lei pe acțiune.

Oferta Transgaz este a doua din programul de privatizări prin bursă convenit de stat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Cosmina Croitoru