16.5 C
București
joi, 23 mai 2024 - 0:35
No menu items!

”Statul român va intra în faliment în câţiva ani din cauza pretenţiilor salariale ale magistraţilor”, avertismentul unui candidat PSD-PNL la europarlamentare, în an electoral

spot_img

Preşedintele Consiliului Executiv al PSD, Vasile Dîncu, susţine că statul român va intra în faliment în câţiva ani din cauza pretenţiilor salariale ale magistraţilor, care câştigă noi drepturi în instanţă.

În condiţiile în care parte din populaţie – inclusiv votanţii PSD – critică adesea nivelul salariilor şi pensiilor magistraţilor, pesedistul a susţinut că, după alegeri, va trebui văzut ce se poate face cu „deciziile aberante” din Justiţie.

Președintele Consiliului Executiv al PSD, Vasile Dîncu spune că statul român va intra în faliment în câțiva ani urmare a pretențiilor salariale ale magistraților, care câștigă noi drepturi în instanță. El a spus că, după alegeri, va trebui văzut ce se poate face cu „deciziile aberante” din Justiție.

„Justiția este la noi într-o situație jalnică, încrederea în justiție este foarte mică, în sondaje sunt peste 50% dintre români care spun că nu au încredere că se poate face dreptate în România. Sunt 50% care spun că justiție se face doar pentru cei care au bani sau influență. Cu toate că noi avem salarii extraordinare pentru Justiție, sunt inamovibili, nu răspund în fața nimănui, dar totuși va trebui să vedem și noi ce se întâmplă cu deciziile aberante din Justiție, cine îi judecă pe judecători? Ei își judecă salariile, au niște procese magistrații cu statul român, în câțiva ani va intra în faliment statul român”, a pus Dîncu, la postul B1 TV.

El a susținut și că, după alegeri, statul ar trebui reformat.

„Eu am propus o dată prin 2014 o reformă a statului prin descentralizare, regionalizare și alte lucruri, cu o echipă profesionistă, ieșisem din politică, a fost o tentativă de a schimba constituția pe de o parte, și pe de altă parte de a face reforma statului și reorganizrea teritorială.

Singura modalitate este ca după ce trece acest an electoral cine va câștiga să își asume două lucuri foarte importante: o reformă a Constituției și o reformă a statului, o reformă teritorială și o reformă a instituțiilor, un stat mai suplu”, a afirmat liderul social-democrat, care candidează pentru un post în Parlamentul European.

D.Constantin