14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:05
No menu items!

Statul Islamic revendică decapitarea unui jurnalist american

spot_img

James Foley a fost răpit în nordul Siriei la 22 noiembrie 2012

 statul islamic

Statul Islamic (SI), un grup de jihadiști extremiști, a declarat că l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ca represalii pentru loviturile aeriene americane din Irak, informează AFP.

Într-un videoclip postat marți pe internet, SI arată un bărbat mascat îmbrăcat în negru care pare să taie gâtul jurnalistului.

James Foley a fost răpit de bărbați înarmați în Siria în noiembrie 2012. Familia sa a postat un mesaj online după publicarea înregistrării video cerând timp “pentru a găsi răspunsuri”.

Reporter cu experiență, Foley, în vârstă de 40 de ani, a acoperit în special conflictul din Libia înainte de a se duce în Siria, de unde a relatat despre revolta împotriva regimului lui Bashar Al-Assad pentru Global Post, AFP și alte media.

Potrivit mai multor mărturisiri, James Foley a fost răpit în nordul Siriei la 22 noiembrie 2012. Familia sa, care a lansat o campanie de informare, nu a mai auzit nimic despre el de atunci.

Videoclipul, de mai puțin de cinci minute și care este intitulat “Mesaj pentru America”, a fost filmat într-o zonă de deșert fără a se ști exact unde.

Bărbatul mascat ce pare să procedeze la execuția jurnalistului vorbește în engleză cu accent britanic.

C.A.