18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 19:56

Statul Islamic folosește Bitcoin pentru finanțare

spot_img

Un grup de hackeri care luptă împotriva terorismului – Ghost Security Group (GSG)– a descoperit că militanții Statului Islamic dețin conturi Bitcoin în valoare de 3 milioane de dolari.

În timp ce ISIS își asuma atentatele de la Paris, grupul de hackeri Anonymous a declarat public război organizațiilor teroriste. Astfel, ei înregistrează fiecare informație referitoare la atacurile din Paris și încearcă să descopere când și cum sunt organizați teroriștii.

Principala problemă a autorităților este, însă, să afle cine îi finanțează pe teroristi și care sunt modalitățile de transfer al banilor către celulele operative din diferite țări europene.

Hackerii Ghost Security Group sunt de părere că membrii ISIS folosesc cu regularitate moneda Bitcoin pentru a finanța celulele operative. Ca să dovedească acest lucru, ei au căutat conturile Bitcoin folosite de ISIS și le-au găsit. Este vorba despre mai multe astfel de conturi, unul dintre ele valorând până la 3 milioane de dolari americani.

Un membru al GSG a declarat că hackerii au  reușit să depisteze majoritatea conturilor Bitcoin folosite de teroriști, pe care le-au și blocat pentru a le limita finanțarea.

Deși nu are nicio dovadă că aceste conturi au fost folosite pentru finanțarea grupurilor implicate în atentatele de la Paris, GSG a demonstrat că aceste conturi au legătură cu ISIS și cu faptul că gruparea teroristă folosește această metodă de finanțare. Iar acest lucru a fost de-ajuns pentru GSG.

Hackerii cred că, pentru teroriști, aceasta este principala metodă de transfer al banilor, însă sunt convinși că Statul Islamic primește adesea și donații regulate de la simpatizanți.