1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:47
No menu items!

Statul Islamic execută “zeci de militari” sirieni capturaţi în nord

spot_img

Pe conturi Twitter este anunţată execuţia a 200 de prizonieri

 executie - jihadisti

Jihadiștii ultraradicali ai Statului Islamic (SI) au executat „zeci de soldați” sirieni care au fugit de la baza aeriană din Tabaqa, din nordul Siriei, a declarat joi un ONG, în timp ce conturile pe Twitter ale jihadiștilor făceau referire la 200 de morți, informează AFP.

„Zeci de militari sirieni, capturați în timp ce fugeau către Esraya, în provincia Hama, după capturarea de către SI a bazei lor aeriene din Tabaqa, au fost executați de către jihadiști în noaptea de miercuri spre joi”, a precizat Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Conform acestuia, 1.400 de soldați apărau baza Tabaqa, ultimul bastion al regimului președintelui sirian Bashar al-Assad în provincia Al-Raqa cucerit duminică de jihadiștii SI. În timpul luptelor, circa 200 de soldați au murit și aproximativ 700 au reușit să ajungă în zone controlate de regim.

Dintre ceilalţi 500, o parte continuă să lupte la o fermă din Ajrawi, în apropiere de baza de la al-Tabqah, altă parte se ascunde, iar câţiva zeci au fost capturaţi în noaptea de miercuri spre joi în timp ce încercau să fugă, pe un drum deşertic de 50 de kilometri până în localitatea Esraya, în provincia Hama, aflată sub controlul Damascului, a subliniat acesta.

Jihadiștii au postat pe conturile lor de Twitter o înregistrare video care arată tineri în lenjerie mergând desculți pe un drum pustiu flancați de jihadiști înarmați, între care unul purtând steagul organizației sale.Pe conturi este anunţată execuţia a 200 de prizonieri.

C.A.