2.9 C
București
joi, 20 ianuarie 2022 - 13:26
No menu items!

Statul Islamic cere 6,6 milioane de dolari pentru eliberarea unei ostatice americane

spot_img

Tânăra de 26 de ani este cel de-al treilea cetăţean american ţinut ostatic de grupul terorist Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL)

siil

O tânără de 26 de ani este cel de-al treilea cetăţean american ţinut ostatic în Siria de gupul terorist Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL), care cere o răscumpărare de 6,6 milioane de dolari în schimbul eliberări. Tânăra a fost răpită în urmă cu an în Siria, unde lucra în cadrul unei misiuni umanitare, informează ABC News.

De asemenea, SIIL cere Statelor Unite să o elibereze pe Aafia Siddiqui, specialist pakistanez în neuroştiinţe, care a absolvit Institutul de Tehnologie din Massachusetts, şi a fost condamnată în 2010 de justiţia americană pentru planificarea unui atentat în SUA.

Tânăra, în vârstă de 26 de ani, este cel de-al treilea cetăţean american ţinut ostatic de grupul terorist SIIL. Jurnalistul american James Foley a fost decapitat de insurgenţii islamişti, care au difuzat ulterior pe Internet o înregistrare video cu execuţia. Un alt jurnalist american, Steven Sotloff, a apărut în aceeaşi înregistrare, în care un islamist ameninţă că îl va executa dacă preşedintele Barack Obama nu opreşte raidurile aeriene în Irak.

Pe de altă parte, jurnalistul american Peter Theo Curtis, eliberat duminică după doi ani de captivitate în Siria, s-a întors marţi seara în Statele Unite.

D.M.