11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 14:45

Statul caută investitori la Cupru Min Abrud. Modalitatea de selecție, aprobată în iunie

spot_img

Statul caută investitori la Cupru Min Abrud. Modalitatea de selecție, aprobată în iunie

Ministerul Economiei a publicat anunţul de intenţie pentru atragerea de investiţii la societatea Cupru Min Abrud, document în care se estimează că modalitatea de selecţie a investitorului va fi aprobată de conducerea societăţii în cursul lunii iunie 2013, potrivit site-ului instituţiei.

”Se estimează că modalitatea de atragere de investiţii şi de selecţie a investitorului va fi aprobată de conducerea societăţii în cursul lunii iunie 2013 şi va fi dată publicităţii prin anunţul privind atragerea de investiţii la SC Cupru Min SA, care va conţine detalii cu privire la achiziţionarea caietului de sarcini, precum şi cu privire la calendarul operaţiunilor”, se menţionează în anunţul de intenţie.

Realizarea procesului de atragere de investiţii se va face prin orice metodă prevăzută de lege (asociere în participaţiune, cooperare, etc.), suma obţinută de la investitorul selectat urmând să fie utilizată pentru efectuarea investiţiilor de mediu, dotarea tehnologică a societăţii, deschiderea de noi fronturi de lucru şi capital de lucru. Selectarea investitorului se va face pe baza unui proces competitiv.

Caietul de sarcini va conţine informaţii detaliate cu privire la condiţiile de participare la selecţie, documentele de participare solicitate, condiţiile de eligibilitate, modalităţile de prezentare şi conţinutul ofertelor, criteriile în baza cărora vor fi evaluate ofertele depuse de investitorii care participă la selecţie, modalitatea de punctare a ofertelor pentru desemnarea ofertei câştigătoare, modalitatea de acces la date şi informatii, garanţiile solicitate.

Scrisorile de Interes trebuie transmise până în 10 iunie 2013. Acestea vor conţine şi o prezentare a investitorului, cuprinzând informaţii detaliate despre acţionariatul acestuia şi/sau structura de control corporativ, experienţa investitorului în domeniul finanţării şi/sau operării de societăţi care activează în industria minieră, în mod particular în sectorul cuprifer, precum şi despre capabilităţile financiare ale acestuia, care să demonstreze posibilitatea efectivă şi imediată de implicare într-un proiect comun de investiţii cu societatea, pentru dezvoltarea acesteia.

În cazul în care înainte de punerea în vânzare a caietului de sarcini sau de cumpărarea acestuia, investitorul care a prezentat o Scrisoare de Interes trebuie să comunice în scris societăţii că doreşte efectuarea unei vizite cu scopul de a-şi forma o opinie generala asupra situaţiei companiei. Societatea va asigura accesul investitorului pe amplasamentele acesteia şi la informaţii publicabile, cu semnarea în prealabil a unui angajament de confidenţialitate, fără achitarea unei taxe.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, miercuri, că strategia de atragere a investitorilor pentru Cupru Min va fi prezentată în 17 iunie, 7 companii fiind interesate de societate în condiţiile în care autorităţile ar fi intenţionat privatizarea ei, formulă la care se poate recurge după ce compania va fi repusă pe picioare.

C.C.