20.5 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 5:59
No menu items!

Statul a desemnat lichidatorii pentru Compania Națională a Huilei și Termoelectrica

spot_img

Statul a desemnat lichidatorii pentru Compania Națională a Huilei și Termoelectrica

Ministerul Economiei a declarat câștigători ai licitațiilor pentru desemnarea lichidatorilor Companiei Naționale a Huilei (CNH) și ai Termoelectrica pe Expert Insolvență SPRL Deva, respectiv consorțiul format din Mușat și Asociații, divizia de restructurare și insolvență și Mușat și Asociații S.p.a.r.l.

”La termenul limită pentru depunerea ofertelor, 07.06.2013, au fost depuse câte 3 oferte pentru fiecare dintre cei doi operatori economici. În urma analizei documentelor de participare depuse și care atestă îndeplinirea condițiilor de precalificare, în fiecare din cele două cazuri a fost descalificată câte o ofertă”, a transmis vineri Ministerul Economiei.

Contractele de angajare cu adjudectaraii celor două licitații au fost încheiate în 26 iunie de către Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI).

Cele două companii de stat se află în lichidare voluntară, după ce FMI a cerut acest lucru Guvernului. Potrivit angajamentului cu Fondul, Guvernul trebuia să transfere activele neviabile ale CNH către ANAF, urmând ca minele viabile să fie ”oferite printr-un proces de licitație” deschis și transparent.

În toamna anului 2011, Guvernul și FMI au convenit că active ale exploatărilor miniere Petrila, Paroșeni și Uricani, aparținând CNH, să fie transferate la ANAF, prin executare silită, în contul datoriilor bugetare ale companiei. Cele trei exploatări sunt considerate mine neviabile, activele preluate de ANAF fiind transferate la Ministerul Economiei și închise, până în anul 2018, prin intermediul unei societăți care urmează să fie inființată.

C.C.