21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 15:21

Statul a acceptat singura ofertă făcută pentru listarea pe Bursă a CE Oltenia

spot_img

 Statul a acceptat singura ofertă făcută pentru listarea pe Bursă a CE Oltenia

Sindicatul de intermediere format din BRD – Groupe Societe Generale şi SSIF Swiss Capital SA a fost desemnat ofertant selectat pentru intermedierea ofertei publice primare de vânzare de acţiuni nou emise la Bursa de Valori București, ca urmare a unei majorări de capital social reprezentând 15,29% din capitalul social al SC Complexul Energetic Oltenia SA, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Procedura de selecție a fost derulată de către societate sub coordonarea Oficiului Participațiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

Privatizarea Complexului Energetic Oltenia prin ofertă publică de majorare a capitalului social, prin aport de capital, implică majorarea capitalului social al societății cu 15,29%, prin emisiune de acțiuni noi. Din acest pachet, 3,29% va fi oferit spre subscriere către Fondul Proprietatea, conform dreptului de preferinţă, pentru asigurarea cotei de participaţie deţinută anterior majorării capitalului social.

Pachetul de acţiuni nou emise de 12%, împreună cu eventualele acţiuni rămase nesubscrise urmare a exercitării dreptului de preferinţă, vor fi oferite în cadrul Ofertei Publice Primare.

Consorţiul format din BRD și Swiss Capital a depus singura ofertă pentru intermedierea listării şi vânzării unui pachetului de acțiuni de la CEO, până la termenul de pe 15 aprilie.

foto: opiniagj.ro

Vlad Bârleanu