2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 3:35
No menu items!

Statuia lui Papa Francisc, la muzeul figurilor de ceară din Roma

spot_img

 wax statue of pope francis

Papa Francisc va avea o statuie la muzeul figurilor de ceară din Roma, care va reprezenta momentul primei sale apariţii la balconul bazilicii Saint-Pierre, informează AFP.

Statuia, care se va alătura celei a predecesorului său Papa Benedict al XVI-lea, aşteaptă acordul oficial de la Vatican și ar trebui să fie expusă publicului începând de duminică, a afirmat Fernando Canini, directorul muzeului.

Toată lumea ne spunea că lipsea statuia Papei Francisc“, a spus el, adăugând  că speră că “În această perioadă de criză…statuia Papei Francisc va contribui la creşterea numărului de vizitatori”.

Mâinile şi capul statuii sunt fabricate dintr-un amestec de ceară şi silicon, folosit în general de către stomatologi, în vreme ce restul corpului (îmbrăcămintea albă papală) este din lemn şi răşină. Capul din argilă a fost fabricat de un artist italian, Otello Scatolini, care a mai realizat statuia celebrului tenor Luciano Pavarotti şi pe cea a cântăreţului de rock Zucchero.

Statuia, întocmită în baza unei fotografii, a avut nevoie de 3 luni pentru a fi finalizată, amestecul ceară-silicon fiind ales pentru a asigura durabilitatea în timp a statuii, subliniază Canini.

C.A.