0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 9:35
No menu items!

Statuia lui Florin Cîțu a fugit cu dosarul Roșia Montană

spot_img

Activiștii Greenpeace au organizat, miercuri, în Piața Victoriei, un protest inedit. Ei au dezvelit o statuie vivantă, aurită, cu fața premierului Florin Cîțu, pentru a-și arată revolta faţă de o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană.

Premierul Florin Cîțu ar fi propus, în coaliția de guvernare, retragerea dosaruluiu pentru înscrierea Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. De altfel, Biroul de presă al Guvernului a precizat, luni, că prim-ministrul nu a inițiat niciun astfel de demers, ci doar a avut o discuție în coaliția de guvernare.

Activiștii Greenpeace susțin că retragerea dosarului ” echivalează cu pierderea întregului demers început acum mai bine de cinci ani”. Ei au dezvelit o statuie vivantă, care era, de fapt, un artist într-un costum auriu, cu o mască cu fața lui Florin Cîțu. Activiștii au început să pună bănuți aurii în buzunarele statuii, care a început să se miște. Dosarul Roșia Montană, prezentat de unul dintre reprezentanții ONG-ului, a ajuns în mâinile statuii, care a fugit cu el.

Emanuel Stan

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea