19.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 15:51

Statele Unite ale Americii, amenințate de un 11 septembrie informatic

spot_img

Secretarul american pentru securitate internă, Janet Napolitano, a avertizat că un atac cibernetic este posibil în viitorul apropiat și că acesta ar putea avea impactul pe care l-a avut uraganul Sandy, anul trecut. Din cauza uraganului Sandy, mai multe regiuni de pe coasta de Est a Statelor Unite au rămas fără energie electrică timp de mai multe zile.

Potrivit lui Napolitano, un „11 septembrie cibernetic” este imminent, iar infractructura vulnerabilă, cum este cea de apă, electricitate sau gaz, este sensibilă la un astfel de atac.

“Nu trebuie să așteptăm până la apariția unui 11 septembrie în lumea cibernetică. Sunt lucuri pe care ar trebui să le facem și le putem face în momentul de față pentru a preveni un astfel de atac, pentu a reduce proporțiile pagubelor,” a declarat Janet Napolitano, referindu-se la atentatele din 11 septembrie 2001.

Departamentul pentru securitate internă, condus de Napolitano, a fost înființat de către președintele George W. Bush după atacurile de la 11 septembrie 2001 de la New York și Washington.

O lege privind siguranța cibernetică nu a trecut de Congresul SUA, anul trecut, după ce grupuri influente din mediul de afaceri au fost împotriva acesteia.

Legea ar fi mărit gradul de acces la informație al serviciilor secrete în raport cu companiile private din Statele Unite. Oficialii americani au avertizat că înmulțirea atacurilor cibernetice asupra băncilor ar fi un semn că această amenințare este din ce în ce mai serioasă. E.S.