9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 9:17

Stat Islamic difuzează imagini din New York, însoțite de amenințări. Reacția autorităților / VIDEO

spot_img

Gruparea teroristă Stat Islamic a difuzat, joi, o nouă înregistrare video de propagandă, în care sărbătoreşte atentatele de vineri seara de la Paris şi prezintă imagini din New York, în timp ce militanţii fac ameninţări vagi la adresa Franţei şi a SUA, relatează NBC New York.

Înregistrarea video conţine imagini din Times Square şi Herald Square, care au fost publicate inițial în aprilie. Aproximativ 19 secunde din filmuleţul de cinci minute şi jumătate prezintă imagini din New York.

Pe lângă SUA, înregistrarea menţionează Franţa şi Marea Britanie, dar nu include ameninţări specifice împotriva celor două ţări.

Pe lângă SUA, înregistrarea menţionează Franţa şi Marea Britanie, dar nu include ameninţări specifice împotriva celor două ţări.

Concret, în înregistrarea difuzată miercuri apar luptători care vorbesc limba franceză şi arabă, inclusiv un copil, în timp ce discută despre operaţiunea “de succes” din Paris, de săptămâna trecută.

Prezenţa poliţiei a fost sporită în New York după atentatele de vineri de la Paris, în special în zone aglomerate precum Grand Central Terminal, dar şi în apropierea unor posibile ţinte ca teatrele şi magazinele.

Autorităţile din New York consideră că nu există “nicio ameninţare specifică şi credibilă la adresa oraşului”, în pofida unei noi înregistrări video a grupării teroriste Stat Islamic, care sugerează că metropola americană este o potenţială ţintă a unor atacuri similare celor de la Paris.

FBI este la curent cu “amenințările teroriste la adresa New York-ului” și promite o “investigație completă”

“Nu există nicio ameninţare specifică şi credibilă la adresa oraşului New York”, a declarat, miercuri, primarul Bill de Blasio, citat de Reuters în pagina online. El i-a încurajat pe locuitori să-şi desfăşoare activităţile în mod normal, dar să fie atenţi.

Comisarul de poliţie William Bratton a fost de acord cu primarul, în cadrul unei conferinţe de presă comune în Times Square, adăugând că nu există nimic nou în această înregistrare, despre care a afirmat că pare să fi fost “realizată în grabă”.

Înregistrarea difuzată de gruparea Stat Islamic, care durează aproape şase minute, include o scenă care pare să prezinte un atacator sinucigaş în timp ce se pregăteşte de un atentat şi se încheie la jachetă, potrivit organizaţiei de monitorizare a reţelelor militante SITE Intelligence Group.

Filmuleţul prezintă de asemenea imagini cu Times Square şi Herald Square, două obiective din Manhattan preferate de turişti, precum şi un atacator sinucigaş care pare să ţină un detonator. Majoritatea imaginilor sunt însă cu Parisul şi preşedintele francez, Francois Hollande.