Stat Islamic a executat 20 de opozanți în nordul Irakului

Execuția nu a fost confirmată de surse independente, dar a fost ilustrată printr-o serie de fotografii foarte dure difuzate pe internet

statul islamic

Gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI) a executat 20 de persoane care voiau să se angajeze într-o miliție ce luptă împotriva jihadiștilor în provincia Kirkuk, au anunțat luni autoritățile irakiene, citate de AFP.

Execuția acestor persoane, care doreau să se alăture forțelor paramilitare ale Unităților de Mobilizare Populare, a avut loc în orașul Hawijah, potrivit unor responsabili locali.

Uciderea lor nu a putut fi confirmată de surse independente, dar a fost ilustrată printr-o serie de fotografii foarte dure difuzate pe internet.

În fotografiile cu sigla SI pot fi văzute cadavrele a cel puțin 12 bărbați morți, atârnați de picioare de stâlpi ai rețelei electrice. Potrivit unor informații locale, este vorba despre membri ai Unităților de Mobilizare Populare, cel mai probabil șiiți.

Armata irakiană și aliații ei, în principal forțe kurde, miliții șiite și combatanți din unele triburi sunnite, au lansat în urmă cu o săptămână o vastă ofensivă pentru recucerirea orașului strategic Tikrit.

Situat la 160 de kilometri nord de Bagdad, orașul cu populație majoritar arabă sunnită a fost cucerit de gruparea jihadistă în iunie 2014.

Forțele kurde au lansat luni o ofensivă în zonele de la sud și vest de orașul Kirkuk, crescând astfel presiunea asupra ultimelor bastioane jihadiste de la est de Tigru.

R.D.

NICIUN COMENTARIU