17.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 21:03

Starea răniților din incendiul Colectiv

spot_img

Doi pacienți internați la Spitalul SRI vor fi transferați în Olanda, iar o echipă de medici belgieni evaluează cazurile de la Spitalul de Arși, pentru a decide dacă și pe cine pot transfera.

Tânăra din Italia şi cetățeanul român, internați la spitalul SRI “Dr. Agrippa Ionescu”, aflați în stare gravă cu risc vital major, au fost selectați spre a fi transferați la un spital din Olanda. Aparținătorii celor doi răniți și-au dat acordul pentru transfer.

Alți doi pacienți români din același spital sunt stabili hemodinamic şi respirator, având o evoluție favorabilă, spun medicii. Zece pacienţi dintre cei internați la Spitalul de Arși sunt în Terapie Intensivă, toţi fiind intubaţi. Echipa de medici belgieni a venit pentru a face o evaluare a cazurilor şi pentru a decide dacă şi pe cine pot transfera.

Doi dintre aceștia au venit de la Spitalul “Sfântul Pantelimon”, în stare gravă, unul având arsuri pe 35 la sută din suprafaţa corpului, iar celălalt pe 70 la sută. Încă unul dintre pacineții de la Arși este foarte grav rănit, are arsuri mari de căi respiratorii, corporale pe 45% din suprafață și a necesitat traheostomie de urgenţă. Acest pacient ar avea mai multe șanse în străinătate, spun medicii, are au chemat un coleg din Israel ca să își dea acceptul să îl primească, după ce îl evaluează. Evaluarea și acceptul au fost făcute, dar medicii care trebuiau să îl transporte cu avionul au considerat că este periculos momentan, așa că se mai așteaptă în cazul lui.

În urma incendiului care a avut loc, în 30 octombrie, în clubul Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproape 200 au fost rănite. În spitalele din Capitală sunt internate, acum, 127 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 65 în stare critică şi gravă. Cei mai mulţi sunt internaţi la Spitalul de Arşi, Spitalul “Bagdasar-Arseni”, Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca, Spitalul Elias şi Spitalul Militar Central. Alţi răniţi în incendiu sunt internaţi la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, Spitalul “Sfântul Ioan”, Spitalul “Sfântul Pantelimon”, Spitalul “Dimitrie Gerota” şi Spitalul SRI “Agrippa Ionescu”.