16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 15:39

Starea răniților din Colectiv. Medic Spitalul de Arși: Mulți au murit în spitale din cauza infecțiilor intraspitalicești

spot_img

Un număr de 31 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv sunt internate în continuare joi dimineață în spitalele bucureștene, dintre acestea șase fiind în stare critică și gravă.

Potrivit Ministerului Sănătății, 30 de pacienți se află în spitale din străinătate.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat un interviu cu un medic de la Spitalul de Arși, care susține că multe dintre decesele din rândul răniților din Colectiv s-au datorat infecțiilor intraspitalicești, care există în toate spitalele. Afirmațiile medicului au fost confirmate și de purtătorul de cuvânt al Spitalului, care a spus că toate decesele cu septicemii sunt declarate de ani de zile, dar din cauza dotărilor precare, doctorii nu pot face mai mult pentru pacienți.

Sora unuia dintre răniții transportați în străinătate a postat, pe facebook, vești bune despre starea acestuia de sănătate.

Vesti despre Bobo. Progresele sunt vizibile de la o zi la alta. Vorbeste mult mai bine si cu mai multa forta. Pune intrebari si vrea sa afle raspunsuri. Intreaba despre starea lui, despre baietii lui din Up to eleven, ne spune ca trebuie sa se faca repede bine pentru ca nu vrea sa stea mult in medical, are de filmat. Au oprit antibioticele si, desi mai sunt infectii, doctorii spun ca ei cred ca este bine ca imunitatea lui sa lucreze singura dar monitorizeaza in fiecare moment situatia. Azi, la prima baie dupa operatie, o prima parere a doctorilor este ca grefa de pe maini arata bine. Mental, sta bine, ne incurajeaza pe unii dintre noi:). A aflat cati s-au dus si a intrebat de prietenii lui din Goodbye. I-am spus adevarul si a inceput sa planga. Mama a vrut sa il opreasca dar el a zis ‘lasa-ma sa plang, mama, erau prietenii mei’. Dragii mei, dragii nostri, inca putin si Bogdan va va multumi personal! Doamne Ajuta!