miercuri, 24 februarie 2021 - 22:14

Starea de sănătate a lui Schumacher se îmbunătăţeşte: Putem spera că va duce o viaţă relativ normală în scurt timp

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost rănit grav într-un accident de schi, pe 29 decembrie 2013

michael-schumacher

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Jean Todt, a declarat postului RTL că starea de sănătate a lui Michael Schumacher se îmbunătăţeşte şi că în scurt timp fostul pilot de Formula 1 ar putea duce o viaţă aproape normală.

Todt şi Schumacher sunt prieteni de pe vrema când cei doi activau la Ferrari. Potrivit RTL, şeful FIA l-a vizitat pe Schumacher la reşedinţa acestuia de pe malul Lacului Geneva, cu o săptămână înaintea Marelui Premiu al Japoniei, care a avut loc duminică, informează motorsport.com.

Putem spera că Schumacher va duce o viaţă relativ normală în scurt timp. Ce putem spune este că probabil nu va mai conduce niciodată o maşină de Formula 1. El luptă. Condiţia lui se îmbunătăţeşte, ceea ce este foarte important, aşa cum este şi faptul că e acasă cu familia“, a declarat Todt.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, pe 29 decembrie 2013, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Până la 16 iunie, Michael Schumacher a fost în comă. La 18 iunie, el a fost transferat la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar la 9 septembrie a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

D.M.