3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:46
No menu items!

Stare de urgență în Ungaria

spot_img

 

 Stare de urgență în Ungaria

Sandor Pinter, ministrul de interne al Ungariei, a declarat vineri stare de urgenţă în ţară, din cauza intemperiilor.

Poliţia şi autoritatea pentru managementul crizelor au fost puse în stare de alertă. A fost mobilizat de asemenea personalul de control operativ pentru coordonarea operaţiunilor de salvare pe plan naţional, a anunţat ministrul de interne într-o conferinţă de presă.

Valul de frig ce a atins vestul Europei la începutul săptămânii s-a abătut şi asupra Ungariei. Partea occidentală a ţării, inclusiv Budapesta, a fost acoperită în întregime de zăpadă, provocând haos în transport.

Rafalele de vânt au ajuns până la 100 de km/h, iar pe autostrada M1 dintre Budapesta şi Viena s-au create blocaje în trafic.

Zeci de drumuri principale din întreaga ţară au fost blocate de ninsorile puternice,  peste 100.000 de oameni, în 77 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza furtunii, iar furnizarea unor servicii importante a fost întreruptă. Totodată, în ultimele 24 de ore.  Mai multe accidente s-au petrecut în întreaga ţară.

Totodată, mii de persoane blocate pe autostrada M1, pe o porţiune între Gyor şi Tata, în nord-vestul Ungariei din cauza unei furtuni de zăpadă, au fost nevoite să-şi petreacă noaptea de joi spre vineri în maşini sau în clădiri de la marginea şoselei.

Autobuzele companiilor de transport în comun nu mai circulă, iar unele trenuri fie au oprit, fie înregistrează întârzieri de până la două ore, majoritatea în zona de vest şi nord a ţării.

Valul de frig, deşi puternic, va fi trecător, serviciile de meteorologie anticipând o creştere a temperaturilor, care ar urma să ajungă marţi la 13 grade Celsius.

C.I.