9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 3:14

Stare de alertă în Sectorul 1, invadat de gunoaie. Prefectul Capitalei și-a dat acordul

spot_img

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, vineri, că şi-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1, ca urmare a situaţiei sanitare create de neridicarea gunoiului în contextul conflictului dintre Primăria de sector şi operatorul de salubritate.

„Am transmis către Comitetul Local pentru Situații de Urgență acordul pentru declararea stării de urgență”, a precizat prefectul Capitalei.
 

De asemenea, Consiliul Local al Sectorului 1 a fost convocat, pentru vineri, la ora 12.00, în vederea discutării rezilierii contractului cu Romprest. Primăria estimează că s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut, miercuri, Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile.

„În acest moment suntem încă în analiză. Tocmai am avut o discuţie cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi reprezentanţii Primăriei Sectorului 1. Dacă se confirmă că această situaţie e un pericol pentru cetăţeni, atunci se declară starea de alertă. Sunt 2.600 de tone necontrolate pe raza Sectorului 1. Pericolul principal ar putea fi degajarea de pulberile materialelor de construcţii”, spunea, miercuri, prefectul Alin Stoica.

                                                                                                                  Adina Silav