15.9 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 5:46
No menu items!

Stare de alertă în Myanmar, ciclonul Mahasen a ajuns în Bangladesh

spot_img

Stare de alertă în Myanmar, ciclonul Mahasen a ajuns în Bangladesh

Ciclonul Mahasen a atins joi dimineaţă coastele Bangladeshului după ce sute de mii de persoane au fost evacuate, în timp ce eforturile continuă în Myanmar, informează AFP.

„Ciclonul Mahasen a început să traverseze coasta Patuakhali dimineaţa în jurul orei locale 09:00 (03:00 GMT)”, a precizat Shamsuddun Ahmed, director adjunct al departamentului meteorologic din Bangladesh.

„Nu este un ciclon foarte violent. Acesta nu a crescut în intensitate în ultima parte a traseului înainte de a atinge zonele de coastă”, a adăugat el, subliniind că ochiul furtunii se află în continuare în Golful Bengal şi va ajunge pe ţărm în apropiere de Chittagong în cursul după-amiezii.

Peste 800.000 de persoane  au fost evacuate spre 2.000 de adăposturi anticiclon, mare parte dintre ele provenind din regiunea Chittagong, cea mai expusă, conform administratorului provincial Mohammad Abdullah.

Potrivit Naţiunilor Unite, peste opt milioane de persoane ar putea fi afectate de intemperii, în regiunea de frontieră dintre Myanmar şi Bangladesh.

C.I.