22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 16:35

Standard & Poor’s: Piața luxului din Europa este în creștere, concurența se intensifică

spot_img

 Pentru următorii ani, un management bun ar putea aduce creșteri de 5%

Standard-and-Poors

Industria europeană a bunurilor de lux ar trebui să crească în următorii ani, pe seama cererii continue din economiile mature și a cererii în creștere in partea economiilor emergente, potrivit unui raport dat publicității vineri de agenția de rating Standard&Poor’s.

Totuși, creșterea va avea probabil un ritm mai mic decât avansul rapid înregistrat în ultimii ani, iar concurența se va intensifica.

”Stagnarea în Europa și scăderea cererii din China au determinat companiile de bunuri de lux să se concentreze mai mult pe a avea produse excelente și pe a menține un avantaj competitiv în rețeaua de retail”, a declarat Barbara Castellano, analist la S&P, filiala Milano.

Aceasta a adăugat că industria luxului va continua să crească cu un ritm de aproximativ 5%, pe baza cererii în creștere din economiile noi și a demografiei în creștere din Europa.

Succesul pe termen lung va depinde și pe abilitatea grupurilor din industrie de a se adapta la tendințele de branding și distribuție prin mediul online. Companiile va trebui să-și protejeze și să-și crească brandurile, să-și diversifice produsele și piețele, pentru a se putea proteja de șocurile care ar putea lovi o regiune sau o grupă de produse.

Raportul mai arată că este probabilă conslidarea industriei și creșterea polarizării între companiile mari și cele mici.

”Totuși, evoluția bună a unor jucători independenți, precum Prada, Ferragamo, Armani, Dolce&Gabbana, Max Mara, Trussardi, Tod’s și Zegna, pentru a numi doar câțiva, arată că firmele cu un management bun, care produc articole excelente, sunt bine plasate pentru a fi profitabile și a continua creșterea”, a mai declarat Barbara Castellano.