1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 6:48
No menu items!

Staff-ul de campanie al Vioricăi Dăncilă cere dezbatere directă între cei doi finaliști. PSD a trimis o scrisoare

spot_img

Viorica Dăncilă joacă tare și anunță că vrea să se confrunte direct cu Klaus Iohannis.

Șefa campaniei PSD la alegerile prezidențiale, Lia Olguța Vasilescu, a transmis dorința Vioricăi Dăncilă într-o scrisoare adresată lui Dan Motreanu, șeful campaniei PNL.

PSD își dorește două dezbateri televizate între cei doi finaliști înainte de cel de-al doilea tur de scrutin care va avea loc pe 24 noiembrie. 

„Lipsa unei dezbateri între principalii candidați a reprezentat un viciu al procesului electoral și o problemă de transparență în ceea ce privește programele acestora pentru mandatul de președinte al României”, spune PSD, porivit pesurse.ro

Iată documentul publicat de pesurse.ro:

„Domnule Motreanu, cetățenii români au decis duminică, pe 10 noiembrie 2019, că în turul al doilea al alegerilor prezidențiale se vor confrunta candidatul PNL,  domnul Klaus Iohannis și candidatul PSD, doamna Viorica Dăncilă. Echipa de campanie a PSD consideră că această confruntare trebuie să includă dezbateri față în față între doamna Dăncilă și domnul Iohannis.

E foarte important, din punctul nostru de vedere, ca cetățenii să poată face direct comparația între cei doi candidați și să-l aleagă pe acela sau pe aceea care merită cu adevărat să fie președintele României pentru următorii cinci ani.

Doamna Dăncilă a exprimat în mod public, în repetate rânduri, dorința de a avea dezbateri cu domnul Iohannis, însă solicitările dumneaei au rămas fără răspuns.

Lipsa unei dezbateri între principalii candidați a reprezentat un viciu al procesului electoral și o problemă de transparență în ceea ce privește programele acestora pentru mandatul de președinte al României.

Sperăm că această situație nu se va repeta în turul al doilea.

Datorăm cetățenilor români o dezbatere deschisă și cinstită despre proiectele pe care cei doi candidați le au pentru România.

Prin urmare, vă înaintez prin prezenta scrisoare o solicitare de a organiza, de comun acord, cel puțin două dezbateri între doamna Dăncilă și domnul Iohannis înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie.

Suntem deschiși oricărei variante care presupune organizarea acestor dezbateri într-un cadru transparent și cu moderatori imparțiali, astfel încât cei doi candidați să beneficieze de șanse egale.

Aștept cât mai curând acordul dumneavoastră de principiu, pentru a putea stabili apoi împreună detaliile dezbaterilor”, a scris Lia Olguța Vasilescu în scrisoarea trimisă PNL.